Traagschuim, het materiaal dat van nature op maat is... en blijft.

Ergonomisch traagschuim matras

Het Medicomfort matras is een medisch matras dat is ontwikkeld om pijn- en drukklachten te minimaliseren. Het wordt gemaakt met een exclusief traagschuim dat jarenlang werd geoptimaliseerd voor langdurig goed ligcomfort. Lees meer »

Traagschuim, het materiaal dat van nature op maat is... en blijft.

Wat is traagschuim precies?

Een traagschuim matras is gemaakt van visco-elastisch polyurethaanschuim. Andere benamingen voor traagschuim zijn ook wel Memory Foam, Lazy foam, warmtegevoelig schuim of Nasa-schuim.
De oorsprong van dit materiaal ligt in de ruimtevaart-industrie.

matras-liggend-1-20160729163701.jpg
Dit bijzondere schuim is oorspronkelijk ontwikkeld door een Zweeds bedrijf in samenwerking met de NASA. Dat heeft producten opgeleverd die de kwaliteit van ons leven verbeteren: Nasa matrassen en kussens die ons, door hun drukverdelende en comfort verhogende eigenschappen, beter laten slapen.

Het grote voordeel van dit materiaal is de uitmuntende drukverdeling bij belasting, ongeacht lichaamsgewicht of -grootte. Het traagschuim reageert op (lichaams)warmte, waardoor het op de plekken met de meeste belasting meer doorveert dan bij de plekken met mindere belasting. Hierdoor wordt de druk optimaal verdeeld en is de kans op doorligplekken geminimaliseerd. Ons traagschuim matras is dus een optimaal matras tegen doorliggen en tevens een ideaal matras tegen rugklachten.

Traagschuim vormt zich exact naar de contouren van uw lichaam, waardoor er een optimale drukverdeling ontstaat zonder overbelasting van drukpunten.

Medicomfort traagschuim is de top van de markt

Ons unieke traagschuim wordt onder strenge kwaliteitsbewaking voor ons geproduceerd in Nederland. Met de kwaliteit onderscheiden we ons van andere traagschuimmatrassen. De afgelopen 15 jaar hebben we geïnvesteerd in het optimaliseren en uitbalanceren van alle belangrijke comfort-eigenschappen. Medicomfort traagschuim reageert sneller en soepeler op uw lichaam, ondersteunt beter en biedt meer comfort dan andere traagschuimen en gaat bovendien lang mee. Dat u op het beste slaapt verzekeren we met 5 jaar volledige garantie en horen we terug in de vele enthousiaste en dankbare reacties van mensen die voor Medicomfort kozen.

De echte...

De officiële Medicomfort traagschuim matrassen kunnen enkel worden gekocht bij dealers en fysiotherapeuten die zich bij ons hebben aangesloten of rechtstreeks via deze website.