Onze filosofie

Medicomfort is in 2002 opgericht door fysiotherapeut Thijs van der Hilst. Thijs merkte in zijn praktijk dat veel patienten met nekklachten op een verkeerd hoofdkussen sliepen. Het idee ontstond om een maatwerk hoofdkussen te ontwikkelen om aan te kunnen bieden aan zijn eigen patienten. Nu, ruim 15 jaar later, wordt dit kussen op meer dan 3500 plaatsen wereldwijd verkocht.

Onze filosofie

Het begin: KussenOpMaat

Aan de basis van het succes staat een algoritme dat precies kan berekenen welke vorm en hoogte een kussen moet hebben. Op basis van deze berekening worden de kussens, na een eenvoudige meting, op maat gemaakt. Een speciale machine snijdt deze vorm uit een massief blok traagschuim. Dit "traagschuim" heeft als grootste voordeel dat er een perfecte drukverdeling ontstaat, zodat de nek volledig wordt ondersteund. Het gebruikte traagschuim wordt speciaal voor ons geproduceerd in Breda. In tegenstelling tot andere merken is ons traagschuim erg zacht en reageert het nauwelijks op temperatuur. Hierdoor blijft het ook in een koude slaapkamer comfortabel. Niet alleen is het kussen een perfecte oplossing bij nekklachten en whiplash-patiënten, ook als u geen klachten hebt is de juiste ondersteuning van de nek een onmisbaar element voor een gezonde nachtrust!

De volgende stap: Medicomfort Traagschuim Matras

Na het succes van KussenOpMaat kwam al snel het idee om een matras te ontwikkelen. De basis bij de ontwikkeling van dit matras is altijd geweest: de hoogste kwaliteit tegen een zo laag mogelijke prijs met de best mogelijke service. Na vele tests en onderzoek kwam daarbij een traagschuim naar voren met een dichtheid van 65 kg/m3. Hoger dan gemiddeld, maar lager dan bijvoorbeeld Tempur. Tempur is een prachtig merk en maakt kwalitatief uitstekende producten, alleen heeft het als nadeel dat het vrij fel reageert op temperatuur. Hierdoor wordt het in een koude slaapkamer erg hard en is het in de zomer behoorlijk warm. Het schuim wat wij gebruiken heeft een lange levensduur en reageert nauwelijks op temperatuur, met een gegarandeerd constant slaapcomfort gedurende het hele jaar.

Revolutionair: Gratis thuis proefslapen

Als fysiotherapeut wist Thijs als geen ander dat het testen van een nieuw matras in eerste instantie grote gevolgen kan hebben op de spieren en gewrichten. Ook was het bestellen van een matras op internet in 2004 nog volstrekt onbekend en ongebruikelijk. Om het vertrouwen van de consument te winnen én om de gelegenheid te bieden om het matras goed te testen voor deze belangrijke aankoop, ontwikkelde we het concept van proefslapen: gratis levering en mocht het matras niet bevallen, gratis weer retour. In eerste instantie 14 dagen, tegenwoordig zelfs 30 dagen!

Prijzenslag met gevolgen

Helaas zijn er in de jaren die volgden veel merken op de markt gekomen die alleen oog hadden voor de laagste prijs. De ene na de andere aanbieder kwam op de markt, steeds weer tegen lagere prijzen, nog langere proefslaaptermijnen en garanties die onrealistisch zijn. Deze prijzenslag ging vooral ten koste van de kwaliteit. Zo snel als deze merken op de markt kwamen, zo snel zijn de meeste inmiddels weer verdwenen. De levensduur bleek door de inferieure kwaliteit erg beperkt en de "10 jaar garantie" kan nergens worden verhaald, met beduusde klanten tot gevolg.

Onze basis en filosofie

In de ruim 15 jaar dat Medicomfort nu bestaat zijn we altijd bij onze basis gebleven: de hoogste kwaliteit met de best mogelijke service. We zijn er trots op dat we dat aan u mogen aanbieden!